screen reader software – WinZoom

Voor degenen die screen reader software nodig op de weg, kijk dan niet verder dan WinZoom. U heeft de mogelijkheid tot aankoop van de software op een USB-stick in plaats van een typische download of CD-ROM. De USB-versie kunt u WinZoom gebruiken op elke computer, zelfs het publiekrecht, omdat het geen beheerdersrechten nodig om te installeren.

Overzicht

Maar neem dit gemak met een korreltje zout; WinZoom is zeker niet de meest full-featured screen reader software die we beoordeeld. Het biedt de basics, ja, maar het is niet genoeg om dit een haalbare optie maken als je helemaal niet kunt zien bieden. Slechtziende gebruikers, aan de andere kant kan vinden deze toepassing voldoende.

Er zijn twee stemmen om uit te kiezen. De vrouwelijke versie werkt prima, maar toen we de mannelijke versie getest, het programma crashte. U kunt het stemvolume en snelheid, maar niet de toonhoogte aan te passen. Trouw aan haar naam, WinZoom wel scherm zoom-functionaliteit.

WinZoom mist een aantal belangrijke tools die blind gebruikers nodig zou vinden – namelijk compatibiliteit met een Braille output device, aankondigingen van de tekst stijlen en verbuiging op hoofdletters. Meest verontrustende van, echter het gebrek aan hotkeys. Zonder deze commando’s, zijn de gebruikers zonder visie gedwongen om te vertrouwen op de muis om een ​​scherm ze niet kunnen zien te navigeren. Gelukkig zal de software tekst te lezen terwijl je de cursor over het, zo blind gebruikers in staat zijn om sommige functies van dit scherm reader software te behouden.

Het scherm reader software kondigt ook toepassingen, en het leest menu-items als u meer dan zweven of selecteer ze. Het echo’s letters en woorden terwijl u typt, maar als je de Shift-toets te gebruiken om symbolen zoals $ typen, *, @, enz. Uit de bovenste rij van het toetsenbord, kondigt de personages als de bijbehorende nummers (dus! Wordt aangekondigd als 1, als @ 2, enzovoort). Op dezelfde manier, interpunctie aankondigingen zijn een beetje vreemd: Haakjes worden aangekondigd als ‘brace’, een periode wordt aangekondigd als “punt”, en komma’s worden niet aangekondigd op alle .; WinZoom zal tekst in compatibele programma vertellen. Deze toepassingen zijn onder andere Microsoft Office-toepassingen, evenals de drie web browsers die we hebben getest (Google Chrome, Firefox en Internet Explorer). In feite is dit de enige screen reader software die wij beoordeeld dat was Chrome-compatibel. WinZoom beweert ook compatibel met Adobe Reader te zijn, maar onze test bleek dat het vaak niet meer vertellen als het gaat om merken als apostrof en lange streepjes interpunctie.

De software zelf is relatief eenvoudig te navigeren, vooral als je een gedeeltelijke visie en zijn in staat om het scherm zoom-functie te gebruiken. Afgezien van de Adobe Reader eigenaardigheden, de software werkt net zoals beloofd door de ontwikkelaar.

Help en ondersteuning opties, helaas, zijn geblunderd slank. De website biedt een e-mailadres en het contactformulier, evenals een ondersteuning telefoonnummer. We waren niet in staat om een ​​gebruikershandleiding, hetzij op de website of in de versie van de applicatie zelf die we hebben getest.

Over het geheel genomen WinZoom blijft een behoorlijke optie voor slechts slechtziende gebruikers – we dit scherm niet reader software aanbevelen aan blinde gebruikers. Maar als je een combinatie schermlezer en het scherm vergrootglas kunnen gebruiken, vooral als u van plan bent om het te gebruiken op meer dan één computer, WinZoom misschien wel het product voor u.