online technische ondersteuning – Support.com 2017

Support.com is een technologie bedrijf dat is gespecialiseerd in technische dienst programma’s voor consumenten en bedrijven. In termen van online technische ondersteuning, het bedrijf biedt uitgebreide ondersteuning op afstand voor uw computer en alle randapparatuur. Met een breed scala aan diensten en een opvang van ondersteunend personeel bestaat uit Engels als moedertaal, Support.com verdient mijn goedkeuring voor technische ondersteuning. Echter, zult u merken dat eigenlijk in contact komen met een technicus is moeilijker dan het zou moeten zijn.

tech Services

Net als de beste remote support services, Support.com biedt ook twee handige service-opties voor u om de technische ondersteuning die u nodig heeft: ongelimiteerde abonnementen en flat-rate, one-time fixes. De tech support abonnementen voorzien van een persoonlijk plan, voor één computer en de aangesloten apparaten, en een familie plan dat tot dekt drie computers en alle aangesloten apparaten. De abonnementen zijn geschikt voor mensen die wantrouwend van sleutelen aan hun technologie zijn of die niet over de vaardigheden om dat goed te kunnen doen. Support.com bestrijkt een breed scala van onderwerpen, van PC tune-ups en perifere opgezet om OS migratie en het verwijderen van malware. Het bedrijf biedt zelfs een eigen lijn van de computer optimalisatie software.

Als u zelden technische ondersteuning nodig, Support.com is eveneens ideaal omdat het beschikt over goedkope, one-time fixes. Terwijl de kosten van een bepaalde oplossing zal afhangen van de complexiteit van het probleem, de correcties vanaf prijzen die veel lager zijn dan die welke de meeste concurrenten zijn.

Buiten haar standaard PC ondersteunende diensten, Support.com is een van de weinige online tech support diensten die wij beoordeeld, dat beschikt over een geïntegreerde data-backup-oplossing. Deze back-up oplossing automatisch een back-up van al uw digitale bestanden naar de cloud. U kunt deze bestanden vanaf elke internet-aangesloten apparaat. Het bedrijf biedt abonnementen die tech support te combineren met data back-up, waardoor Support.com een ​​echte one-stop-shop voor al uw technologische behoeften.

Het komt niet als een verrassing dat als een van ons hoger gerangschikte technische ondersteuning, Support.com biedt technische ondersteuning voor tienduizenden apparaten. Deze omvatten zowel PC als Mac machines, alsmede alle grote computer randapparatuur, zoals routers, printers, tablets, camera’s en MP3-spelers. Daarnaast Support.com kan u helpen uw TV aansluiten op uw computer via de telefonische technische ondersteuning.

Support.com is een Microsoft Certified Partner, wat betekent dat Microsoft heeft het bedrijf geaccrediteerd voor technische ondersteuning voor Microsoft-producten, waaronder Windows, Microsoft Office en Outlook. De tech-service biedt ook een van de sterkere dienst garanties kwamen we: als Support.com niet in slaagt om uw probleem op te lossen of als de fix niet werkt, kunt u het bedrijf terug te bellen binnen vijf dagen na de datum van de dienstverlening aan extra te ontvangen dienst zonder kosten, of een volledige terugbetaling van de oorspronkelijke aankoopprijs.

Apparaten & Peripherals

Wij waarderen ook het feit dat Support.com De technici zijn allemaal gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. Dit elimineert een aantal van de frustrerende communicatie kwesties die we ervaren met andere online tech support services die zijn gebaseerd buiten de VS Support.com geen ondersteuning voor meerdere talen als een paar van de andere diensten die wij aanbieden beoordeeld, maar als een in de VS gevestigde bedrijf, denken we dat de primaire markt bestaat uit Engels sprekenden.

Support.com levert zowel remote en on-site technische diensten, met zijn remote support aangeboden 24 uur per dag. Je kunt een account op de Support.com website te maken en bijhouden van al uw verleden en geplande afspraken. Een ander voordeel van deze dienst is de snelheid van de telefonische ondersteuning. Al onze wachttijden om verbinding te maken met een technicus via de telefoon, zelfs tijdens drukke kantooruren, waren een minuut of minder.

Het grootste probleem dat we hebben met deze remote support dienst is dat u contact opneemt met het bedrijf is veel bewerkelijker dan het zou moeten zijn. Om te beginnen, heeft Support.com bieden geen ondersteuning voor live chatten, dat is verrassend omdat chat is een standaard ondersteuning optie voor de meeste tech diensten. Voor veel mensen is het handiger om direct verbinding met een tech online in plaats van de telefoon gebruiken.

Met betrekking tot de telefonische ondersteuning, de tech-dienst nummer – 1-800-PC-ondersteuning – is gepleisterd over haar website, maar iedere oplettende gebruiker zal merken dat verschijnt als zodanig, het nummer één cijfer te lang. Je moet eigenlijk naar de “T” te laten vallen om het juiste nummer te bellen. Hoewel deze praktijk is niet ongehoord, het is een vergissing om te veronderstellen dat alle potentiële klanten dit zou weten. Het bedrijf zou veel baat hebben bij de weergave van de werkelijke numerieke nummer samen met het alfanumerieke nummer (het bedrijf al doet dit op een paar webpagina’s, maar je moet zoeken voor het). Korte wachttijden en uitgebreide diensten betekenen weinig als je problemen contact opnemen met het bedrijf in de eerste plaats te hebben.

Over het geheel genomen Support.com vormt een goede online tech support service. De techs we spraken met – zodra we ontdekten een juiste telefoonnummer – waren Engels als moedertaal, die vriendelijk en behulpzaam in het bijstaan ​​van ons waren. We waarderen ook de breedte van de diensten van het bedrijf en de flexibele abonnementen, die ideaal zijn voor individuele gebruikers, gezinnen en kleine bedrijven zijn.

dienst Features

Ondersteuningsopties

Overzicht