organisator software – AnyTime Organizer Deluxe 2017

Vanwege de vele organiserende gereedschappen, beveiligingsfuncties en integratie met Google, AnyTime Organizer Deluxe 15 is our Top Tien Gold Award winnaar voor organisator software. Deze planner software is eenvoudig te gebruiken, hoewel het heeft meer functies dan elk van de concurrentie. Terwijl u kunt alleen toegang tot uw agenda en contactgegevens via Google wanneer u onderweg bent, deze uitgebreide programma houdt je in je professionele en persoonlijke leven georganiseerd.

feature Set

Een van de beste dingen over AnyTime Organizer is hoe gemakkelijk het is om te gebruiken. De software heeft een schone interface die is makkelijk te navigeren en de menu-opties op passende wijze worden vermeld onder de verwachte dropdown menu headers, die de meeste functies gemakkelijk te vinden. U kunt ook toegang krijgen tot de handleiding van de software als u helpen te leren hoe je bepaalde tools nodig hebben.

AnyTime Organizer heeft een heleboel tools die uw professionele en persoonlijke leven te organiseren. Bij het gebruik van de software eenvoudig te gebruiken to-do lijst, kunt u uw taken voorrang toewijzen en afstrepen degene die je compleet. Als je niet alles op je to-do lijst te krijgen, de organisator software gaat automatisch onvoltooide items naar de volgende dag.

Deze organizer heeft een kalender die u kunt gebruiken om bij te houden van belangrijke gebeurtenissen, data en vergaderingen te houden. Bij het instellen van in-programma herinneringen, de software hoorbaar waarschuwt u wanneer het tijd is om een ​​taak te voltooien of hoofd af naar een afspraak. U kunt het programma ook om u een e-mail of SMS-bericht herinnering instellen, zodat u er zeker van te zijn bij uw volgende afspraak op tijd. Daarnaast heeft het programma een schema ticker die schuift over de bovenkant van het programma om u te herinneren aan taken.

U kunt op elk moment gebruik maken van terugkerende evenementen organisator zijn voorzien van regelmatig plannen voorkomende bijeenkomsten, jubilea en verjaardagen, dus je hoeft niet in te voeren elk afzonderlijk geval met de hand te hebben. Ook kunt u het programma om u op de hoogte van een terugkerende gebeurtenis echter ver van tevoren u wilt, dat u de tijd om een ​​verjaardagskaart te kopen of te trekken samen notities voor een grote presentatie geeft in te stellen. AnyTime helpt u ook het plannen van conflicten te voorkomen; wanneer u probeert om een ​​vergadering die overlapt met een reeds in uw agenda, het programma waarschuwt u om het probleem op te plannen.

In aanvulling op de kalender tools die bruikbaarheid te verbeteren, er zijn leuke die je kunt toevoegen aan uw schema. U kunt downloaden NFL, NBA, NHL, MLB, PGA en NASCAR seizoen schema’s en voeg ze toe aan je dagelijkse planner. Lunar, beroemd verjaardagen, internationale feestdagen en word-of-the-day add-ins zijn ook beschikbaar.

veiligheid

Deze planner software heeft een adresboek dat contact foto’s en informatie opslaat. De software biedt ook kaarten en routebeschrijvingen voor de adressen in uw lijst met contactpersonen. U kunt ervoor kiezen om deze informatie uit verschillende aanbieders, waaronder Google Maps, Bing Maps, Yahoo Maps en MapQuest te verzamelen. Uw AnyTime Organizer lijst met contactpersonen is ook een goede bron voor meer traditionele vormen van correspondentie. Zo kunt u snel een lijst van mensen te maken bij het verzenden van kerstkaarten; het creëren van een mailinglijst en afdrukken van het adres etiketten is zo simpel als een paar klikken van de muis. U kunt ook en opmaken van een persoonlijke brief, dan is de brief en het adres voor gemakkelijke post af te drukken.

AnyTime Organizer helpt u bij het bijhouden van uw uitgaven gewoonten te houden. U kunt informatie zoals datum, valuta en de totale bedrag besteed in te voeren, evenals definiëren kosten categorieën. Terwijl u deze functie kunt gebruiken om een ​​lijst en categoriseren uw uitgaven, kun je niet optellen en aftrekken de nummers die je input voor totalen te maken, en je kunt niet automatisch uw uitgaven gegevens importeren vanuit uw online bank of creditcard-rekening, het beperken van het gereedschap functionaliteit.

Deze applicatie heeft ook een tekstverwerker die u kunt gebruiken om aantekeningen te maken of te houden journaalposten. Elk item heeft een automatische datum- en tijdstempel, zodat de informatie is gemakkelijk om later te vinden. U kunt maximaal 12 klokken op uw bureaublad, dat is vooral handig als u zaken doet met bedrijven in verschillende tijdzones. De software heeft ook een one-step back-up proces, zodat u niet uw belangrijke informatie te verliezen.

Als u de software gebruiken om belangrijke documenten of persoonlijke informatie huis, kunt u beveiligen met een wachtwoord de toepassing – in plaats van een enkel wachtwoord, moet u een aantal vragen voor toegang tot de software te beantwoorden. AnyTime heeft een versleuteld password manager die u kunt gebruiken om ID’s en wachtwoorden, PIN-codes en wachtwoorden op te slaan. De software heeft geen wachtwoorden genereren, maar de beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat uw persoonlijke gegevens blijft privé.

Om toegang te krijgen tot de gegevens die u op te slaan in de desktop software vanaf een mobiel apparaat, moet u uw contactpersonen, taken synchroniseren en kalender met Google. Dit beperkt je alleen toegang tot uw contacten, to-do lijst en agenda wanneer je onderweg bent.

U kunt gegevens importeren vanuit Microsoft Outlook, Sidekick, Lotus Organizer, Day-Timer Organizer en eerdere versies van elk gewenst moment. Synchroniseren met systemen zoals Outlook is niet eenvoudig, want het beperkt aantal ondersteunde import en export file compliceert het proces – kunt u alleen de import en export CSV of TXT-bestanden. U kunt afdrukken of stuur uw planner als PDF.

integratie

AnyTime hulp en ondersteuning Organisator is eenvoudig. Deze organisatie software wordt geleverd met een handige handleiding, compleet met snelle tips over het gebruik van de applicatie. website van het bedrijf bevat een telefoonnummer en e-mailadres te gebruiken om contact met de technische ondersteuning. We vonden dat het bedrijf heeft meestal een aantal dagen om te reageren op onze vragen via e-mail. De website bevat ook een sectie veelgestelde vragen die u kunt gebruiken om te antwoorden op veelgestelde vragen of problemen.

AnyTime Organizer heeft veel van het organiseren van tools om u volledige persoonlijke en professionele taken te helpen. Deze software is een van de beste organisatoren vanwege de extra functies, met inbegrip van onkostennota’s, een routebeschrijving en het adres label printen. Zelfs met al zijn functionaliteit, de software blijft gemakkelijk te gebruiken en helpt u een meer efficiënte leven te leiden.

Help en ondersteuning

Overzicht